PVC onderhoud

Wanneer je op zoek bent naar een mooie, onderhoudsvriendelijke kunststof vloer met een natuurlijke uitstraling kun je het beste gaan voor een Pvc-vloer. Een Pvc-vloer is standaard voorzien van een harde, matte PU-laag. Deze zorgt voor lang en onderhoudsarm gebruiksplezier.

Reiniging
Het reinigen van een Pvc-vloer beperkt zich tot het stofzuigen en dweilen van de vloer. Is de Pvc-vloer net gelegd? Wacht dan minimaal 48 uur na installatie met het reinigen van de vloer, zodat de lijm goed uit kan harden.

  1. De vloer stofzuigen, om al het losliggende vuil te verwijderen.

  1. Reinig de vloer met een twee emmer dweilsysteem, een emmer met dweilwater en een emmer met schoon water om de dweil tussentijds schoon te spoelen. Voeg aan het dweilwater James Vinyl & PVC reiniger Schoon & Snel droog toe. Dit product reinigt de matte PU-laag van de Pvc-vloer, zonder het uiterlijk van uw vloer te beïnvloeden. Er vindt ook géén laagopbouw plaats. Laat geen plassen water op de vloer liggen, maar dweil deze zo snel mogelijk op.

Krasvorming
Zoals vermeld heeft de Pvc-vloer een harde PU-laag. Dit is een beschermingslaag voor de vloer. Om krassen te voorkomen, adviseren wij om alle poten van tafels en stoelen te voorzien van viltjes.

Onderhoud lange termijn
In de groeven van de PVC vloer zal zich in de loop van de tijd wat vuil ophopen. Wil je de vloer periodiek grondig reinigen dan doe je dit eenvoudig met de James Basisreiniger. Na verloop van tijd behoeft de PU-laag van de vloer wat onderhoud, om bijvoorbeeld krasjes en strepen weg te werken. Dit kan je eenvoudig doen door James Vinyl & PVC reiniger Beschermt & Hersteld te gebruiken tijdens het dweilen.

Vlekverwijdering
Voor het veilig verwijderen van vlekken (bijvoorbeeld lijm, verf, nagellak of schoenstrepen) kun je James Remover gebruiken. Gebruik in geen geval (agressieve) huishoudmiddelen, deze zijn niet op Pvc-vloeren afgestemd.

Wil je meer weten over het onderhoud van jouw Pvc-vloer? Neem dan 
contact met ons op.