Poedercoat onderhoud

Poedercoating is een speciale techniek, die vaak gebruikt wordt voor producten die van metaal zijn, zoals staal of aluminium. De poedercoating zorgt ervoor dat het sterk en duurzaam is. Daarnaast is het natuurlijk mooi en kan het in veel verschillende kleuren. 


Dagelijks onderhoud
Een product met poedercoating heeft weinig onderhoud nodig. Alleen wanneer het product buiten staat, is het belangrijk dat deze regelmatig schoongemaakt wordt. Om het materiaal schoon te maken, heb je een doek of zachte borstel nodig. Je kunt lauw water of een milde zeepoplossing gebruiken, maar gebruik nooit bijtende middelen. Maak het product na het schoonmaken nat met water en daarna goed droog. Wanneer er vogelpoep op het product zit, kun je dit het beste direct verwijderen.

Krassen voorkomen
In de loop van de tijd kunnen er kleine krassen op het product ontstaan. Door geen zware objecten met scherpe/ruwe randen over het product te schuiven, kun je grotere krassen voorkomen. Gebruik daarom altijd een onderzetter of viltjes om schade te voorkomen. Beschadigingen als gevolg van normale slijtage of verkeerd gebruik vallen buiten de garantie.

Lak onderhoud

Gelakte oppervlaktes kun je het beste reinigen door lauwwarm water te mengen met een klein beetje afwasmiddel of neutrale zeep. Met andere middelen heb je de kans dat het oppervlakte wordt beschadigd. Vermijd ook agressieve schoonmaakmiddelen en chemicaliën, zoals chloor en terpentine. Gebruik ook nooit een schuurspons om het oppervlakte schoon te maken maar doe dit met een schone zachte doek. 

Wanneer je op de volgende punten let, zal je nog langer plezier hebben van het product van poedercoat of lak:
  • Pas op met hete voorwerpen. Plaats deze nooit direct op het blad, gebruik altijd een onderzetter.
  • Pas op met scherpe voorwerpen, die kunnen krassen veroorzaken. Gebruik altijd viltjes of onderzetters.
  • Zware voorwerpen kunnen door schuiven krassen veroorzaken.