Marmer

Een prachtig natuurlijk materiaal: Marmer. Per product en per soort kan de kleur en structuur van het marmer verschillen. Het blad van je marmeren tafel zal dan ook altijd iets in kleur en structuur afwijken van het staaltje of showroommodel, die je in onze winkel hebt gezien. Marmer is een natuursteen en wordt daarom (bijna) altijd geïmpregneerd door de fabrikant. Dit doen ze om de open structuur van het marmer te voorzien van een beschermende laag.

Niet bestand tegen zuur
Ondanks de impregneerlaag blijft marmer kwetsbaar voor vlekken. Voornamelijk is marmer niet bestendig tegen zuur, zoals vruchtensappen, wijn, cola en dergelijke. Zelfs met de impregneerlaag is het marmer kwetsbaar voor deze zuren.

In de was zetten
Om het marmer een extra bescherming te geven, kun je het blad in de was zetten. Door dit regelmatig te doen kunnen vloeistoffen net iets minder snel in het blad dringen, waardoor je meer tijd hebt om dit schoon te maken voor er een vlek ontstaat.

Toch gemorst?
Als je toch hebt gemorst, neem je de vloeistof direct weg met water. Wees dan ook extra alert bij de eerdergenoemde, zuurhoudende vloeistoffen zoals vruchtsappen, wijn, cola en dergelijke. Maak keukenpapier (volledig wit) nat met water, leg dit op de vlek en laat dit drogen. Dit zou ervoor moeten zorgen dat (een deel van) de vervuiling uit het marmer is getrokken. Het beste is om het papier niet aan te raken, tot deze volledig droog is.