Fenix onderhoud

Fenix is een innovatief materiaal van Arpa Industriale. Het is niet alleen mooi om naar te kijken, maar het is ook nog eens een hightech materiaal met unieke eigenschappen. Door het specifieke productieproces heeft Fenix een lage reflectie van licht, is het zacht aanvoelend en is het anti-vingerafdruk. Je wilt natuurlijk dat jouw Fenix meubel zo lang mogelijk mooi blijft. Daarom geven we je wat handige tips voor de reiniging en onderhoud. 

Reiniging
Fenix is eenvoudig te reinigen. Dankzij de unieke externe gesloten laag kan de tafel netjes worden gehouden met simpel dagelijks onderhoud. Het heeft geen speciaal onderhoud nodig, alleen een vochtige doek met warm water of een mild reinigingsmiddel. Voor de meest voorkomende vlekken is het voldoende om het oppervlak te reinigen met warm water en een niet-schurende doek.

Hardnekkige vlekken
Gebruik voor intensieve reiniging van hardnekkige vlekken de producten van LCK Nederland. Als de restanten oud of aangekoekt zijn, gebruik je een melaminespons, de zogenaamde wonderspons of een zachte doek om deze te verwijderen. 

Fenix oppervlakken hebben een unieke gesloten, niet-poreuze toplaag die ervoor zorgt dat ze makkelijk schoon blijven bij normaal dagelijks onderhoud. In geval van hardnekkige vlekken wordt aanbevolen om een specifiek reinigingsmiddel te gebruiken voor het verwijderen van alle sporen van vlekken. Voor gedetailleerd onderhoudsadvies of hulp bij vlekken adviseren wij je de website van onze partner LCK te raadplegen.

In geval van kleine krassen wordt verwezen naar de onderstaande onderhoudsinstructies voor oppervlakken.

HPL onderhoud

HPL staat voor High Pressure Laminate, ook wel bekend als laminaat of kunststofplaat. HPL is samengesteld uit enkele lagen kraftpapier gedrenkt in fenolhars met daarop een decorlaag. Deze laag wordt afgedekt met een harde doorzichtige kunsthars toplaag. Dit wordt allemaal onder hoge druk samengeperst tot een harde bekledingsplaat. HPL is een zeer sterk materiaal wat eenvoudig schoon te houden is. 

Wanneer je op de volgende punten let, zul je nog lang plezier hebben van je met HPL afgewerkte meubels:

  • Normaal dagelijks vuil kan worden verwijderd met een zachte, licht vochtige doek
  • Eventuele resten van schoonmaakmiddelen kun je verwijderen met schoon water en daarna met een schone doek nadrogen
  • Pas op met scherpe en hete voorwerpen. Gebruik daarom altijd onderzetters