Gietvloeren onderhoud

Steeds meer mensen kiezen voor een gietvloer in huis. Dit komt omdat een gietvloer leven, warmte en een luxer sfeer toevoegt aan je interieur. Een gietvloer is een naadloze kunststof vloer afgewerkt met een lak of coating. Een gietvloer is leverbaar in twee soorten: Epoxy (EP) en Polyurethaan (PU). Een gietvloer is praktisch, maar heeft ook onderhoud nodig om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten. Hieronder vind je enkele tips om je gietvloer zo lang mogelijk mooi te houden:

Tips:

  • Gemorste vloeistoffen binnen 3 uur verwijderen: zo weet je zeker dat de vloeistof geen kans krijgt om in de vloer te trekken. Je kunt gemorste vloeistoffen het beste met een microvezeldoekje verwijderen.
  • Regelmatig stofzuigen en minimaal 1x per week dweilen: om je vloer zo min mogelijk te beschadigen, is het belangrijk om stof, zand en vuil regelmatig te verwijderen. Daarnaast is het voldoende om de vloer 1x per week te dweilen. 
  • Meubels voorzien van vloerbeschermers: om krassen en deuken in jouw gietvloer te voorkomen kun je het beste (vilten) vloerbeschermers onder je meubels plaatsen. Deze kun je bij aanschaf van een meubel bij Combo Design direct mee bestellen. 

Dit raden wij af:

  • Gebruik tijdens het schoonmaken geen schuurspons of schuurmiddel: hierdoor kunnen namelijk krassen ontstaan in de toplaag. Je kunt je gietvloer het beste schoonmaken met een microvezeldoek of een speciale schoonmaakkit voor gietvloeren.
  • Gebruik geen rubberen voorwerpen op de gietvloer: rubber kan namelijk weekmakers bevatten. Dit wordt vaak gebruikt om kunststoffen flexibel te maken en kunnen op den duur gele vlekken achter laten. Voorbeelden van rubberen voorwerpen zijn: deurmatten, rubberen stoelwieltjes, fietsbanden, snoeren etc.