Foscarini

Foscarini verlichting
Foscarini werd opgericht in het jaar 1981 door Carlo Urbinati en Alessandro Vecchiato, op het eiland Murano. Murano is een eilandengroep ten noordoosten van het historische centrum van Venetië en is beroemd om zijn glaskunst. Glas was in Foscarini's eerste jaren de focus, totdat zij verhuisde naar Marcon (Venetiaans vasteland) in 1994. De focus werd verlegd naar praktischer en minder kwetsbaar materiaal, zoals Kevlar en Polyethyleen. 

De innovatie van Foscarini

Omdat Foscarini geen eigen oven had, maakte zij gebruik van externe fabrikanten. Het voordeel hiervan was dat zij verschillende productieprocessen konden uitproberen en niet gebonden waren aan één type materiaal. Zodra er nieuwe materialen en nieuwe technieken op de markt kwamen kon Foscarini hier direct mooi op inspelen, waardoor zij altijd één van de eerste waren met een nieuw materiaal of een nieuwe techniek. 

Foscarini kenmerken

Ondanks het gebruik van diverse materialen én de samenwerking met verschillende ontwerpers is er toch een duidelijke lijn te zien in de design collectie van Foscarini. Over het algemeen hebben de Foscarini design lampen een traditionele, klassieke belijning, uitgevoerd in een gloednieuw, innovatief jasje. 

Ontwerpers voor Foscarini

Foscarini werkt met diverse ontwerpers, waaronder de bekende Patricia Urquiola, Rodolfo Dordoni, Marc Sadler, Vicente Garcia Jimenez en Ferrucio Laviani. Al deze designers voegden een totaal nieuw en uniek ontwerp toe aan de collectie, helemaal in hun eigen stijl. Wat opvalt is dat het inderdaad allemaal anders is, maar wél allemaal in de sfeer is van Foscarini. Daarnaast werkt Foscarini met jong design talent, waardoor Foscarini telkens weer een innovatief en uniek product uitbrengt. ​

Populaire modellen in de Foscarini collectie

Een kenmerkend en bekend product in de collectie van Foscarini is de extravagante, elegante lampenfamilie Caboche, een ontwerp van de Spaanse architecte en ontwerpster Patricia Urquiola. Deze sierlijke Caboche serie is geïnspireerd op een chique damesarmband uit de jaren '30. Om de lichtbron zit een mondgeblazen glazen kap, met daaromheen kunststof bolletjes. De bolletjes zorgen voor een zeer sfeervolle en speelse valling van het licht.

De luchtige en beweeglijke Twiggy familie is ontworpen door Marc Sadler. Deze design lamp Twiggy is verkrijgbaar in twee frisse kleuren (blauw en rood) en drie neutrale kleuren (wit, zwart en greige). De gebogen vloer- en plafondlamp van de Twiggy zijn het meest bekend. 
De Lumiere 05 design tafellamp van Rodolfo Dordoni is inmiddels - al meer dan 20 jaar - een echt design icoon in de design collectie van Foscarini. De Lumiere 05 is met zijn tijdloze uitstraling en mooie, diffuse licht een sierraad op je tafel of bureau. Deze design lamp is verkrijgbaar in twee maten en vier prachtige kleuren.

Foscarini bestel je bij Combo Design!

Zoek jij een specifiek product van Foscarini, maar is dit product niet te vinden op onze website? Combo Design is officieel dealer van Foscarini en kan alle design verlichting van dit Italiaanse design merk voor jou bestellen. Heb je hulp nodig bij het kiezen of kunnen wij je helpen met een lichtplan? Wat past er nu het beste bij jouw woning of kantoor? Onze interieuradviseurs / ontwerpers staan altijd voor je klaar! Stuur ons een mailtje of neem telefonisch contact met ons op.

Sorteer op:
Aantal weergegeven: