Montis

Sympathiek meubelmerk Montis

Nederlands design merk Montis staat bekend om modern design met superieur zitcomfort. In 1975 heeft Montis zich heel slim neergevlijd in het epicentrum van de leerindustrie van Nederland, namelijk Dongen. Zo kon het design merk ultiem gebruik maken van de specifieke vakkennis. En tot op heden gebruikt Montis nog steeds graag leer in haar collecties. Samen met bijzondere stoffen en andere materialen vormen zij de basis van de uitgesproken kleurstellingen in haar hedendaagse design banken, stoelen, tafels en fauteuils. Bovendien hebben alle eigenzinnige designs een menselijk en sympathiek karakter, hierdoor blijven ze laagdrempelig en begrijpbaar voor iedereen. Ook was Montis een van de eerste merken waarbij de romp van een stoel of bank “een jas aankreeg” en deze stoffeer-methode wordt bij Montis nog steeds toegepast op veel van haar modellen.

Top ontwerpers en designs

Tot aan 1990 was Gerard van den Berg hoofdontwerper van dit top merk, daarna werd Gijs Papavoine hoofdontwerper naast eigenaar Paul van den Berg. In de jaren daarop volgend, tot aan nu, zijn meerdere ontwerpers en dus ook ontwerpen toegevoegd aan Montis zijn arsenaal van interieur producten. Zij omvatten samen heel goed die exclusieve plaats welke Montis inneemt in de markt. Denk bijvoorbeeld aan de chille schommelstoel Dim Sum van Simon Pengelly en de grappige, compacte draaifauteuil Ella van Niels Bendtsen. De iconische Chaplin eetkamerstoel met gewatteerde zitting van designer Gerard van den Berg en salon tafel Flint met haar flinterdun ogende blad van de hand van Gert Batenburg. Maar ook de massief houten Doble eetkamertafel met sierlijk schraag-vormig onderstel en de rechtlijnige en comfortabele bank Axel met al zijn mogelijkheden, beiden van designer Gijs Papavoine

Montis bestel je bij Combo Design!

Zoek jij een specifiek product van Montis, maar is dit product niet te vinden op onze website? Combo Design is officieel dealer van Montis en kan alle design meubelen en woon accessoires van dit Nederlandse design merk voor jou bestellen. Heb je hulp nodig bij het kiezen? Wat past er nu het beste in jouw interieur? Onze interieuradviseurs / ontwerpers staan altijd voor je klaar! Stuur ons een mailtje of neem telefonisch contact met ons op via: 030 – 233 38 78. 

Sorteer op:
Aantal weergegeven: