Salone del Mobile 2019

Geplaatst op 26-04-2019

Ook dit jaar zijn wij weer naar de grootste Europese meubelbeurs ‘Salone del Mobile’ in Milaan geweest. Voor de echte interieurliefhebber is het een must om deze beurs een keer te bezoeken. Met meer dan 2000 exposanten en 200.000 vierkante meter aan beursterrein valt er meer dan genoeg te bekijken. De trends die we daar hebben gespot willen we heel graag met jullie delen.

Veel kleur
Gelukkig zagen we dit jaar weer wat meer lef in het kleurgebruik. Felle kleuren worden met elkaar gecombineerd en niks is te gek. Naast grote gekleurde vlakken (bijvoorbeeld een gekleurde muur) zien we ook veel gekleurde meubels en accessoires. Vitra (foto 1) had een gehele stand in felle kleuren op de beurs gepresenteerd. 

  

Naast de felle kleuren waren ook de pastel tinten nog steeds aanwezig. Waarbij eerder de pastel tinten met elkaar werden gemixt, wordt er nu juist een combinatie gemaakt tussen pastel en felle kleuren. Zo zag je bijvoorbeeld veel roze zachte tinten in combinatie met harde rode tinten!

Lijnenspel met verlichting
Wat we echt veel hebben gezien is dat de bekende design verlichtingsmerken als Flos, Foscarini, Artemide etc. veel gebruik hebben gemaakt van lijnen in hun nieuwe collecties. Vooral op plafonds en muren zien we het lijnenspel duidelijk terugkomen. De harde lijnen zorgen voor een strakke en moderne uitstraling. 

      

Plafond & wandverlichting in de spotlight!

Naast het lijnenspel op de plafonds en muren is dit jaar sowieso de plafond en wandverlichting terug van weggeweest. Bij vele merken werd er duidelijk aandacht geschonken aan prachtige plafonnieres en wandlampen.

          

Botanisch
Planten zijn zeker niet een nieuwe interieur trend, maar het wordt wel steeds meer een onderdeel van het interieur. Zo zie je steeds meer meubels, accessoires en zelfs verlichting waarmee met planten rekening zijn gehouden. 

      

Ronde vormen
Ronde vormen hebben we dit jaar ook weer veel voorbij zien komen. Geen nieuwe trend maar wel eentje die blijft terugkomen. Je ziet de ronde vormen terug in verlichting, meubels, accessoires maar ook met verf op de muur. Het toevoegen van ronde vormen in huis zorgt niet alleen voor een speels effect, het doorbreekt ook alle harde rechte lijnen in je interieur. 

      

Verdeling in ruimtes
Wat we ook veel hebben gezien is de verdeling in ruimtes door middel van kamerschermen. De kamerschermen komen oorspronkelijk uit China, maar in Europa gaan we het nu ook steeds meer zien. Kamerschermen zijn enorm veelzijdig en kun je dan ook op diverse manieren gebruiken. Gebruik een kamerscherm bijvoorbeeld in een loze hoek zodat je daar weer extra meubilair kunt plaatsen. Heb je niet zoveel ruimte? Dan is een kamerscherm perfect om bijvoorbeeld de zithoek van je slaapplek te onderscheiden. 

   

The city of design!

Niet alleen op de beurs hebben we inspiratie op gedaan, maar ook in de stad zelf. Want zeg nou zelf, deze stad zit vanuit zichzelf al vol inspiratie! Prachtige etalages, winkels en kunst! Natuurlijk mag je als in Milaan bent ook de Duomo (kathedraal van Milaan) niet missen..

        

Kortom, Milaan was weer een feestje en we zijn dan ook met veel nieuwe inspiratie en ideeën terug gekomen naar Utrecht. Naast de nieuwe ideeën hebben we ook veel mooie, nieuwe dingen ingekocht! Ben je benieuwd welke dat zijn? Houdt dan onze Instagrampagina in de gaten of kom binnenkort langs in één van onze vestigingen.