Gebruiksvoorwaarden producten

 

Gebruiksvoorwaarden producten

Gefeliciteerd met de aanschaf van uw product!
 
Graag willen wij u belangrijke informatie meegeven over uw product en hoe u de volgende materialen kunt onderhouden. Combo Design is een officiële dealer en produceert de artikelen niet zelf. Op de website van de leverancier kunt u onderhoudsadviezen en de algemene voorwaarden van uw product vinden.
 
LEDER
Wij werken met huiden van buiten lopende runderen. Hierdoor kan het voorkomen dat uw product nerven, striemen, insectenbeten of zichtbare aderen bevat. Houdt er rekening mee dat elke huid anders is en dus per stuk kan afwijken. Ook plooivorming van de huid is niet te voorkomen.
 
Onderhoud:
Leer is een natuurproduct en kan uitdrogen. Door leer te verzorgen en te voeden, voorkomt u dit en gaan uw meubels langer mee. Wij adviseren u uw lederen meubels een aantal keren per jaar schoon te maken en daarna te voeden met het door de fabrikant geadviseerde onderhoud om de huid mooi en soepel te houden.
 
STOF
Stof wordt geproduceerd in batches, het is onvermijdelijk om kleurverschillen te voorkomen tussen deze batches. Houdt hier rekening mee mocht u uw interieur willen uitbreiden met meubels van dezelfde stof in de toekomst. Houdt er ook rekening mee dat door licht en warmte uw bank snel kan verkleuren. Plaats meubelen bekleed met stof niet in direct zonlicht of tegen een warmtebron, zoals een verwarming of haard. Donkere stoffen zullen eerder last hebben van verkleuring dan lichte stoffen. Ook plooivorming is niet te voorkomen.
 
Onderhoud:
Wij raden u aan uw meubel te laten impregneren door een erkend bedrijf als Protexx. Protexx geeft 5 jaar vlekgarantie en reinigt indien nodig vlekken op locatie. Vlekverwijderaars of schoonmaakmiddelen bevatten vaak agressieve middelen, die uw bank kunnen aantasten. Wij adviseren u de website www.james.eu te raadplegen voor het verwijderen en reinigen van vlekken. Losse rug- of sierkussens kunnen gewassen worden, mits dit op het verzorgingsetiket staat aangegeven.
WOL
Wol wordt gemaakt van schapenhaar en is vanuit zichzelf vettig en vuilafstotend. Het kan een beetje 
kriebelen, maar is zeer slijtvast. Wollen stoffen vormen zich beter om het meubel ten opzichte van een linnen, katoen of synthetische stof, aangezien deze elastisch zijn. Ondanks dat wol elastisch is, kan ook hier plooivorming ontstaan.
 
Onderhoud:
Gebruik bij het reinigen van wol nooit een schoonmaakmiddel, maar enkel lauw water. Te heet water en vetoplossende middelen tasten de stof aan. Door met lauw water te deppen op vlekken en door een 
vochtige doek te laten drogen op de vlek, trekken vlekken in de doek. Indien nodig, herhaal het deppen of  laat de doek enige tijd liggen zodat het vuil in de doek kan trekken.
 
HOUT
Hout is een product dat heeft geleefd. Ringen, noesten, barstjes en scheurtjes zijn tekenen van de groei van de boom. Geen enkel houten product heeft hetzelfde blad. 
 
Onderhoud:
De juiste luchtvochtigheid voor houten meubelen in huis ligt tussen de 50 en 60%. Hout droogt uit wanneer de luchtvochtigheid te laag is. Onder de 50% bestaat de kans dat hout krimpt of gaat scheuren, boven de 60% zet het uit. Wij adviseren u uw houten meubels af te nemen met een droge of vochtige doek met water. Voor het behandelen van het hout adviseren wij om het onderhoudsadvies van de fabrikant te raadplegen.